Put svile

Iz putopisne zbirke "Pisma iz Azije", Zuka Džumhura

"Ne znam zašto sam uvek mislio da je Jerusalim na kraju neke peščane kotline i opkoljen nemim ćutanjem surovih stena. Ne znam zašto sam mislio da su sve boje na paleti jerihonskog neba svetlosmeđe i tople i da su svi zvonici i tornjevi beli i vrlo mali... Dugo sam, tako, verovao i da su vode Zlatnog roga prozračne i plave i da je Crkva svetog Petra mnogo veća nego što mi je izgledala kada sam je video. Mislio sam da su piramide veličanstvene i same kao uklete i skamenjene galije smrti u peščanim talasima, žutim i suvim... Možda lutajući svetom i ostanemo verni mnogim zabludama koje je rodilo naše srce, ali se svakoga dana i s tugom rastajemo od jedne po jedne slike koju je stvorlila naša mašta."

Ove beleške Zuka Džumhura iz putopisne zbirke "Pisma iz Azije" deo su današnjeg "Puta svile" u kojem, uz našeg velikog pripovedača, obilazimo Izrael. Muzičko društvo praviće nam Rut Jakov, Elad Gabaj, Jasmin Levi, Hajtam Safia, kantor Emil Zrihan i grupa "Between Times".

Autor emisije je Ivana Komadina

 

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво