Kon anima

Gošća:Jelena Vlahović

 

Ove godine se četvrti put u Izraelu organizuje muzička radionica internacionalnog karaktera koju pohađaju mladi vokalni umetnici širom sveta. Usavršavanje traje dve nedelje pod stručnim nadzorom poznatih svetskih vokalnih pedagoga. Iz Srbije su u protekle tri godine predavanja održali naši operski umetnici Jasmina Trumbetaš Petrović i Jelena Vlahović, kao i operski reditelj Aleksandar Nikolić i dirigent Stefan Zekić.

Tim povodom gost u emisiji Kon anima je prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jelena Vlahović. Govoriće o karakteristikama i sadržaju ove sada već tradicionalne manifestacije kao i o uspešnim mladim vokalnim umetnicima koji se već pojavljuju na mnogim scenama Evrope. Na kraju svake muzičke radionice u Jerusalimu se organizuju koncerti najboljih polaznika. Naši predstavnici koji usavršavaju studente u Izraelu, iskoristili su mogućnost da i našoj publici svake godine pruže priliku da čuju najbolje izvođače i to na koncertima u sali Zadužbine Ilije Kolarca i našem nacionalnom teatru.

Prošlogodišnje takmičenje je uokvireno koncertom u Beogradu januara ove godine, tako da će u muzičkom delu danas, biti emitovani snimci nekih od izvođača koji su završili sa uspehom usavršavanje u muzičkoj radionici u Jerusalimu.

Autor emisije: Vladislava Vukolić

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво