Beskrajni plavi krug

Danas ćemo upoznati naše sunarodnike iz Švedske a koji se pored svojih osnovnih zanimanja veoma uspešno bave i književnim stvaralaštvom.

To su akademik doktor medicine Mihajilo Vukas, dobitnik „Zlatne značke" koju dodeljuju Kulturno prosvetna zajednice Srbije i Uprava za dijsporu i Srbe u regionu, koji je objavo u tri toma knjigu „Suza je iz oka kanula, zašto?". Doktor medicine Aleksandar Milošević piše poeziju a govoriće o knjizi „Šta bi rekao Če" inspirisanoj njegovim boravkom na Kubi.

Prota Dragan Mijailović je sveštenik u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Geteborgu. Dobitnik je nagrade „Arsenije Čarnojević" koju Matica iseljenika Srbije dodeljuje književnim stvaraocima koji pišu na srpskom jeziku a žive i stvaraju u dijaspori. Prota Dragan Mijailović će govoriti o svojoj knjizi „Ispovest Aline Vorobejeve".

I na kraju upoznaćemo šveđanku En Karen Riterkranc Stefanović koja je naučila naš jezik i piše poeziju na švedskom i srpskom jeziku.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво