Digitalne ikone

Projekat "Tvrđava za sve" i o predstavljanju RTS-a na Međunarodnom sajmu tehnike

Povodom projekta "Tvrđava za sve", koji je nedavno predstavljen na Kalemegdanu i kojim se omogućava da gluve i nagluve osobe na tabletima koriste aplikaciju koja pušta video zapise na srpskom znakovnom jeziku, u današnjoj emisiji razgovaramo o tome kako gluve i nagluve osobe mogu da nauče da koriste tehnologije. Da li mogu da postanu programeri i imaju li prilike za to? Koliko im proces obrazovanja omogućava uključivanje u savremeno tehnološko okruženje i kako tehnologije mogu da im kulturne sadržaje učine pristupačnijim?
Sa nama uživo: Vera Jovanović, predsednica Asocijacije tumača srpskog znakovnog jezika, Mihailo Gordić, Gradska organizacija gluvih Beograda, Katarina Todorović, jedna od troje studenata koji su napravili aplikaciju i Ana Milićević, koordinatorka Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka.

U drugom delu emisije, sa Međunarodnog sajma tehnike u Beogradu javlja se kolega Ranko Stojilović, od koga ćemo čuti šta očekuje posetioce na 62. Sajmu i kako se RTS predstavlja na manifestaciji koja je ove godine posvećena inovacijama i novim tehnologijima.

Urednica i voditeljka: dr Tamara Vučenović

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво