Beskrajni plavi krug

Naši umetnici u dijaspori

 

Večeras u sedam sati u Galeriji RTS-a, u Takovskoj broj 10 u Beogradu, biće otovrena izložba slikara Mikana Aničića, koji od 1989. godine živi i stvara u Parizu. Mikan Aničić će izložiti 28 ulja na platnu pod zajedničkim nazivom „Dvorski portreti bez kralja" . O izložbi i slikama razgovaraćemo sa Mikanom Aničićem.

Još jedan sagovornik u ovoj emisiji govoriće o umetnosti. To je Radoslav Pavlović, direktor Srpskog kulturnog centra u Parizu. Sa nasleđem problema i kadrova pokušava da novim programima približi srpsku kulturu francuzima i mnogobrojnim turistima. Sa njim je razgovarao naš saradnik Vladan Jočić.

Sonja Besford, rođena u Beogradu kao Sonja Batinić, srpska je književnica koja živi i radi u Velikoj Britaniji. Predsednica je Udruženja srpskih pisaca i u metnika u inostranstvu. Piše na engleskom jeziku. Nedavno je boravila u Beogradu kada smo snimili razgovor o njenom životu i radu.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво