Znakovi

Maja Milovanović "Studije sreće / Mit o graditelju", Prodajna galerija "Beograd".

Nastavljajući (re)konstrukciju života inženjera Luke Popovića, beogradska umetnica Maja Milovanović je u Prodajnoj galeriji Beograd prikazala novi ciklus slika "Mita o graditelju" pod nazivom "Studije sreće". Reč je o slikama, poliptisima na kojima oponaša tehniku laviranog tuša, dovoljno zamućenim da se prepoznaju karakteristike likova, a koji su urađeni prema originalnim fotografijama.

"Mit o graditelju" Maja Milovanović je prvi put predstavila pre dve godine kao multimedijalnu prostornu instalaciju zasnovanu na dnevniku i fotografijama inženjera Luke Popovića do kojih je došla igrom slučaja. Rekonstrukcija ili konstrukcija slika života čoveka koji je nekada stvarno postojao, stvaranje mita i istraživanje paradigmi života nekad i sad, jesu idejni nosioci celog projeka.

Slike u Prodajnoj galeriji su sastavljene od delova koji nisu samo delovi slagalice već samosvojne predstave, koje opstaju i izvan celine. Priča o Lukinoj ženi Jelisaveti je na izložbi proširena predstavama venčanja Grejs Keli i princa Renije od Monaka, kao i ličnom fotografijom majke na proslavi mature, a sve je to učinjeno kako bi se produbila priča o odnosu pojedinca i njegove okoline, privatnog i javnog.

Gost Znakova je Maja Milovanović.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović.

 Slika na naslovnoj strani: Izložba "Grejs" 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво