Čekajući vetar

Ekološki magazin

Dodeljeni su, jubilarni 35. put po redu, Crni i Zeleni list, u Akciji Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine, koju organizuju Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine.
Priznanja su uručena u svečanoj sali Gimnazije u Sremskim Karlovcima, a prisustvovao je i ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, koji je i dobitnik specijalnog Zelenog lista.

Vinova loza je doneta u Sremske Karlovce iz Italije pre hiljadu i osam stotina godina. Danas stručnjaci Instituta za vinovu lozu u ovom gradu stvaraju nove sorte, od kojih su neke autohtone, kao na primer sila, a neke i potpuno ekološke - ne zahtevaju ni minimum zaštite. Čućete i priču o bermetu, simbolu Sremskih Karlovaca, kao i predanje o prvom marketinškom potezu, u kome su glavnu ulogu imali studenti.

Međunarodni dan pevanja ptica u zoru biće obeležen u organizaciji RTV Irske, iz studija u Dablinu, a programu će se, pored mnogih zemalja, pridružiti i Srbija. Od ponoći do šest ujutru, 6. maja, Radio Novi Sad, programi na srpskom i mađarskom jeziku, emitovaće uključenja sa različitih lokacija u svetu (kod nas sa dve lokacije na Fruškoj gori), a ornitolozi će vam ispričati zanimljive priče o svetu ptica. Da li ste znali da se ptice ne rađaju sa znanjem pevanja - tome ih uče očevi. Urednica ekološke emisije Pod staklenim zvonom Dragana Ratković poziva vas da na ovaj jedinstven način osetite prolećnu atmosferu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво