Rečeno i prećutano

Digitalizacija, šansa Srbije

Silicijumska dolina u Kaliforniji polovinom prošlog veka nije se tako zvala i bila je uglavnom pod voćnjacima. Od sedamdesetih godina tamo niče na hiljade visokotehnoloških kompanija koje kreiraju nove industrije. Njihova osnovna vrednost bila je informacija, a početni kapital znanje. One su generisale digitalno doba i praktično pokrenule četvrtu industrijsku revoluciju. Gugl, Epl, Jahu, Intel, Ibej i mnogi drugi iz silicijumske doline danas su globalni simboli uspeha digitalne ekonomije.
Domaća informatička zajednica u poslednjih desetak godina nastoji da probudi Srbiju i njene kreativne mogućnosti. Aktuelna vlada prihvatila je izazov. Digitalizacija je postala jedan od njenih prioriteta a digitalna ekonomija se tretira kao nova velika šansa. U prilog joj ide i činjenica da su informacione tehnologije najbrže rastuća grana čiji izvoz je dostigao milijardu dolara.
Na upravo završenom Kopaonik biznis forumu, inicijativa Digitalna Srbija predstavila je političkoj i poslovnoj eliti mogućnosti digitalne ekonomije.

Da li je digitalizacija poslednja šansa Srbije da uhvati korak sa dvadeset prvim vekom, šta ona predstavlja i kako je iskoristiti, za Rečeno i prećutano govore Nebojša Vasiljević, direktor fondacije "Petlja" posvećene razvoju digitalne pismenosti, Momir Ristić, menadžer kompanije "Informatika" i Slobodan Bubnjević, promoter i urednik inicijative "Nauka kroz priče".

Emisiju uređuje i vodi Radovan Pantović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво