Beskrajni plavi krug

U dijaspori svečano obeležen praznik

Dan državnosti Republike Srbije svečano je obeležen u svim našim ambasadama i konzularnim predstavništvima širom sveta.  Sretenje su obeležile i srpske pravoslavne crkve i razne organizacije i društva u dijaspori.

 Delegacija Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta u Beču je položila venac na spomenik Vuku Karadžiću, a Sretenje je i zvanična slava Saveza Srba u Francuskoj, gde je takođe svečano obeležen Dan državnosti i verski praznik.

Danas ćemo upoznati i englesku glumicu srpskog porekla Maju Barčot, koja živi i radi u Londonu. Završila je prestižnu umetničku akademiju LANDA i igrala u Šekspirovom kraljevskom teatru.

U Čikagu je nedavno održano donatorsko veče organizacije „Naši Srbi", koja prikuplja novac i pomaže srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji. Mira Gušić je predstavnica ove humanitarne organizacije u Srbiji. Više od pola života je provela u Sjedinjenim Američkim Državama, vratila se u Srbiju i otvorila predstavništvo „Naših Srba". Sa njom je razgovarao naš saradnik Saša Žigić.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво