Kulturni krugovi

Magazin kulture Radio Beograda 2

U današnjoj emisiji, sa istoričarom Dejanom Ristićem, razgovaramo o kontekstu razvoja srpske državnosti i kulture. Biće reči o Berlinskom filmskom festivalu, koji je juče počeo. Govorićemo o najvažnijim filmovima, očekivanjima, ali i atmosferi na jednom od najvećih festivala. Čućete kritiku filma Velika igra, rediteljskog prvenca Arona Sorkina, dobitnika Oskara, scenariste filmova Društvene mreže, Stiv Džobs, Igra pobednika. U ovom biografskom filmu Džesika Čestejn glumi Moli, poker princezu.

Biće reči i o stripu Linije fronta. Naime, povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, izdavačka kuća System Comics udružila se sa Francuskim institutom u Srbiji u cilju objavljivanja kolektivnog fracusko-srpskog strip izdanja Linije fronta.

Emisiju uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]