Znakovi

Olivera Parlić, Marijana Ćurčić, Mia Ćuk i Valentina Savić "Radikalna mekoća", galerija "Drina", autor: Aleksandra Lazar

Već samim naslovom, kustoskinja i autorka izložbe "Radikalna mekoća" u galeriji "Drina", Aleksandra Lazar, želela je da kroz četiri primera, četiri skulptoralne poetike, ukaže na odnos vizuelne reprezentativnosti i materijala. Umetnice predstavljaju četiri strane kompasa, a mapa je žeđ publike za istraživanjem često sakrivenih aspekata sveta - navela je Aleksandra Lazar u tekstu u katalogu izložbe.

Olivera Parlić se već niz godina bavi odnosom mekog (materijala) i oštrog (objekta), kao simboličkom nadmetanju bez pobednika. Mia Ćuk istražuje unutar samog mediija fotografije ideje o prolaznosti, sećanju i ovekovečenju. U osnovi ideje Marijane Ćurčić jeste naš odnos prema lepim i ružnim vizuelnim predstavama kao produkt našeg iskustva (Da li privlačnost lizalice može da naruši insekt u njoj?). Valentina Savić na četvrti način istražuje odnos iskustva i vizuelne reprezentacije, koristeći keramiku za predmete (delove tela) koju su po našem iskustvu mekani.

Gost emisije biće Aleksandra Lazar, istoričarka umetnosti, autorka izložbe "Radikalna mekoća".

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović

Naslovna strana: Valentina Savić "Server"

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво