Čekajući vetar

Ekološki magazin

O savskom nasipu počelo je poslednjih godina više da se govori u javnosti - atraktivnost temi su dali pojedini vlasnici objekata podignutih na mestu koje je, hajde da kažemo, upitno. Da li je sto hiljada stanovnika novobeogradskih blokova u opasnosti od poplava; da li je legalno voziti auto po nasipu; da li je vodoizvorište ugroženo i u kakvom je stanju šuma? Gosti emisije su prof. dr Ivan Matić i Vojislav Mandić iz Udruženja ljubitelja reke Save "Zeleni raj". 


Magareće mleko u domaćim pravilnicima postalo je ravnopravno sa kravljim i kozjim, pa će moći i da se izvozi. Specijalni rezervat prirode Zasavica jedini na svetu proizvodi i sir od ovog mleka, a kilogram košta hiljadu evra. Ako ne znate šta ćete sa parama, a egomanijak ste, zabavljajte se mišlju da za 5000 evra možete da se okupate u magarećem mleku... ili ne možete... Direktor Slobodan Simić odlučio je da se mleko više ne baca na takve gluposti - jednom je bilo dovoljno.

O lepotama, problemima, načinima na koji mogu da se reše - o Nacionalnom parku Fruška gora, govori Konstantin Plužarević, zamenik direktora. 


Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво