Beskrajni plavi krug

U toku je „Srpski mesec u Velikoj Britaniji"

U okviru 10. po redu „Srpskog meseca u Velikoj Britaniji", sve do 3. marta, u nekoliko gradova u Engleskoj predstavljaće se naši umetnici koji žive u Ujedinjenom Kraljevstvu i umetnici iz Srbije. Narednih nedelja razgovaraćemo sa umetnicima koji će izvoditi programe u toku „Srpskog meseca u Velikoj Britaniji", a trajno su tamo i nastanjeni.
Danas ćemo upoznati pesnika i digitalnog umetnika Svetislava Savića, iz Londona. On će na izložbi prikazati fotografije snimljene mobilnim telefonom i čitati svoje pesme.

Savo Rakočević rođen je u Peći, na Kosovu i Metohiji, a likovne studije završio je na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, sa najvećom ocenom, u klasi profesora Vinka Grdana. Kao slikar predstavljao se na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu. Kao pesnik objavio je više zapaženih knjiga poezije. Stalni je član elitnog Kluba umetnika Čikaga i Udruženja likovnih umetnika Srbije i Udruženja književnika Srbije. U Sjedinjenim Američkim Državama živi više od pola veka, a umetnošću se bavi 60 godina. 

O svom životu i radu u rasejanju, razgovarao je sa našim saradnikom Sašom Žigićem.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво