Čekajući vetar

Ekološki magazin

O reciklaži tekstila imamo uopštena znanja. Danas se za sve što koristimo kaže da može i treba da se reciklira. Starije žene se žale da nema više nekadašnjih kvalitetnih materijala, a sve što ocenjuju kao loše - gadljivo nazivaju "recikliranim".
Na koje načine tkanina produzava svoj vek, šta podrazumeva njena reciklaža i kako to izgleda u praksi - govore profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta Maja Radetić, profesor Mašinskog fakulteta Aleksandar Jovović i Marina Tucović iz užičkog Ženskog centra.

Životna sredina deli sudbinu većine zapislenih u Srbiji: "... a mi smo bolje svirali neg' što smo bili plaćeni..." Rečeno jezikom ekonomije: ona BDP-u tri i po, a on njoj 0,5 odsto. O tome govori profesor Radmilo Pešić.

Izveštaj o transparentnosti i efektivnosti budžetskih fondova za zaštitu životne sredine lokalnih samouprava, Institut za industrijske odnose nazvao je "Tumaranje u mraku". Zašto - čućete od Mihaila Gajića i Stevana Petrovića.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]