Zlatni presek

Lidija Merenik i Radonja Leposavić

Autorka nove stalne postavke Galerije Matice srpske u Novom Sadu je naša sagovornica prof. dr Lidija Merenik, istoričarka umetnosti i profesorka na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nova stalna postavka Galerije Matice srpske otvorena je povodom sto sedamdesete godišnjice postojanja te ustanove krajem decembra 2017. godine.


U razgovoru sa Radonjom Leposavićem, najavljujemo predstojeće otvaranje izložbe u Galeriji Kulturnog centra Beograda posvećene avangardnom umetniku Branku Vučićeviću (1934-2016) koju potpisuje Radonja Leposavić u saradnji sa Snežanom Ristić, Marijom Dragojlović, Gordanom Vučićević, Draganom Milić, Borutom Vildom...

Izložba se realizuje u okviru nagrade „Kritičari su izabrali", koja je dodeljena Radonji Leposaviću 2014. godine za razgovor s multimedijalnim umetnikom Vladanom Radovanovićem u emisiji „Klub 2" (mart 2014), kao i za kritičke osvrte i recenzije u emisijama „U prvih pet" i „Kulturni krugovi", te za produkciju emisije „Grad" koju je koncipirao i realizovao s koleginicom Snežanom Ristić.

Autorka ove emisije je Mirjana Boba Stojadinović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво