Čitač

Iz sadržaja današnje emisije "Čitač":

Razgovaramo sa dve književnice rođene u Srbiji i Mađarskoj, koje pišu na drugom jeziku. To su Vesna Goldsvorti - živi i radi već trideset godina u Velikoj Britaniji i Nina Jargekov, spisateljica iz Francuske. 

Nina Jargekov je nedavno boravila u Beogradu na poziv izdavačke kuće "Arhipelag". Francuska književnica, mađarskog porekla, predstavila je našim čitaocima roman "Dvojno državljanstvo". Srpsko izdanje romana "Dvojno državljanstvo", prvo je izdanje, u "Arhipelagu", ovog romana Nine Jargekov izvan francuskog jezika.

Sredinom decembra 2017. "Geopoetika" je objavila kao svetsku premijeru roman "Gospodin Ka" Vesne Goldsvorti u prevodu s engleskog. Nakon velikog uspeha njene prethodne knjige - "Gorski", novi roman biće objavljen u originalu u februaru ove godine u Velikoij Britaniji. I u ovom delu okosnica su Rusi u Londonu, a kroz njega se provlače likovi poput Ane Karenjine, Vivijen Li, Lorensa Olivijea, kneza Rjepnina...

Prevodilac i esejističar Bojan Belić danas govori o jednom od najizvornijih i najsnažnijih evropskih pesnika Georgu Traklu. Snagom vizionarskog dara, mitskom i mističnom dubinom jezika, osobenim izrazom i opojnom lepotom stihova, ali i kratkim i tragičnim životom, ostavio je za sobom delo koje do danas ne prestaje da fascinira i opseda pesnike, filozofe, slikare i muzičare.

Emisiju Čitač uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво