Rečeno i prećutano

Građanski aktivizam u Srbiji – za ili protiv

Živite u mirnoj ulici, punoj zelenila. Međutim, nije asfaltirana već nekoliko decenija, puna je rupa. Posle više dopisa opštini, rešili ste da se organizujete sa komšijama iz vaše i okolnih ulica. Da li ćete napisati peticiju ili pokrenuti inicijativu? Od toga zavisi i kako će vam odgovoriti.

S druge strane, hiljade građana Srbije  potpisalo je peticije za Tijanin i Aleksin zakon. Da li znate kakva je sudbina ovih zakona? Da li su to samostalni zakoni? Da li su usvojeni? Da li se aktivizam građana završava potpisom? A kako počinje? Da li je zahtev građana Niša da učestvuju u odlučivanju o raspodeli novca iz lokalnog budžeta prihvaćen od lokalne vlasti? Da li se ciljevi mogu ostvariti bez političkog angažovanja? Da li je građanski aktivizam najvažniji na lokalnom nivou?

Na sva ova pitanja pokušaće da odgovore, u emisiji Rečeno i prećutano, Jovana Strahinjić, aktivistkinja Nacionalne koalicije za decentralizaciju,  Predrag Voštinić, aktivista  Lokalnog fronta iz Kraljeva i Katarina Golubović iz YUCOM-a.

Autor i voditelj: Svetlana Jajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво