Put svile

Božićna trpeza Mediterana

Na Korzici se za Božić sprema palenta od kestenovog brašna, rikote i pančete, u pokrajini Emilija-Romanja kuva se bollito misto, mešavina različitih vrsta mesa, iznutrica i živine, a u Kampanji minestra maritata, "bračna supa" od kopuna, sa ljutim biberom i cikorijom. Baskijci za ovaj praznik rado jedu dinstanu piletinu escabeche de pollo navidad, na Azorima se punjena kokoš sprema po receptu galinha de natal recheada, dok se u Evronu u Trakiji baklava pravi od susama.

Sve ove đakonije samo su delić božićne trpeze Mediterana, kojoj smo posvetili današnji Put svile. Načine na koji se u različitim krajevima ovog podneblja uz bogato postavljen sto proslavlja Božić, otrkivamo u muzičkom društvu grupa Barbara Furtuna, Rassegna, Voce di Corsica, harfiste Rodriga Romanija, gitariste Kustodia Kastela i slepe dive lisabonskih ulica Dona Rose.

Autor emisije je Ivana Komadina.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се