Novi dan

Kaži mi ko si ti, da bih znao ko sam ja

Duboka jesen i jutarnji mraz opominju da je poslednji trenutak da se pobrinemo za ogrev. Profesor dr Branko Glavonjić, redovni profesor Šumarskog fakulteta u Beogradu i stručnjak za biomasu, objasniće kako se pravilno koriste ogrevno drvo i drugi energenti za zagrevanje prostora, šta je pelet i da li su istog kvaliteta peći na pelet koje se kod nas proizvode za domaće i strano tržište.

Od naredne nedelje počinje veliki Božićni post. O postu i njegovoj suštini, govore đakon Branislav Jocić i dr Slađana Majketić iz Niša.
Sokolski savez Srbije obnovio je prva društva na Kosovu i Metohiji. Šta se još planira u tom savezu i koje su aktivnosti do kraja godine, govori predsednik Sokolskog saveza Srbije profesor Petar Stakić.
U očekivanju početka susreta amaterskih pozorišta Pomoravlja „Živka Matić", zanimljiva su kulturna dešavanja u Požarevcu.

U Vranju je sve spremno za početak 14. Festivala dokumentarnog filma, ali tu su i pozorišne premijere, književne večeri, koncerti...
Svoje aforizme za Novi dan govori Bojan Ljubenović.
U okviru petog po redu festivala fotografije „Vizualizator", u Galeriji SO Vračar otvorena je izložba japanskog umetničkog fotografa Else Okazaki.
U Domu omladine Beograda mnogo je događaja i u narednoj nedelji, ali tu su i prednovogodišnji koncerti.
Pozivamo slušaoce da se uključe u debatu o tome da li je u Srbiji opravdana sve češća upotreba latinice u odnosu na ćirilicu, a čitamo i komentare koji su nam na tu temu stigli.

Muzički urednik je Tanja Kosanović a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Naš broj telefona: 011-3229-653, a imejl adresa: novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво