Čekajući vetar

Ekološki magazin

Ne moraju životinjama da iskaču oči, da im puštaju struju kroz bespomoćna tela i da im deru krzno dok su još žive da biste se vi osećale seksi ili da bi vam bilo toplo dok se uvijate u bundu. Šta je kupljeno - kupljeno je, vreme je za podizanje svesti i empatiju. Poslednji petak u novembru je Dan bez krzna. Gošće emisije su Snežana Milivanović i Jelena Stevanović, iz Udruženja "Sloboda za životinje".

Priroda u svojoj raskoši i izdašnosti deluje "na izvol'te" mnogima koji u njoj vide priliku za brz i veliki profit bez nadoknade. Građani počinju da shvataju da je životna sredina njihova i da su često upravo oni poslednja linija odbrane. Uče u hodu, preuzimaju na sebe posao institucija, pa i angažuju advokate. Gost emisije je Milun Dragutinović, koji zastupa meštane mesta Ivanja kod Prijepolja.

Od životne sredine može da se zaradi na pošten način. Važno je da vratimo onoliko koliko smo uzeli, a priroda sama daje - ne moramo ni da tražimo. Tako su sove učinile da Kikindu posete najpoznatije svetske televizijske kuće, a Vojvodini godišnje ostvare korist od preko 40 miliona evra time što pojedu 350 tona glodara. Čućete o čemu je još bilo reči na tribini u okviru Green festa: "Kako postati zeleni milioner".

Dobili smo posebno Ministarstvo za zaštitu životne sredine i to je samo početak lepih želja. Kao nastavak se pominje Ministarstvo prirodnih resursa, Zeleni fond - koji neće samo da krpi rupe već će da deluje podsticajno i razvojno, Otvorena vrata - gde će organizacije civilnog društva uvek moći da razgovaraju sa nadležnima i da se njihov glas čuje... Za sada Izveštaj iz senke, o Poglavlju 27, ima više zamerki nego pohvala.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.
Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво