Novi dan

Ako nemaš da kažeš ništa bolje od tišine, tada ćuti

Centar za kulturu „Vlada Divljan" u Beogradu, povodom 64 godina rada, priredio je raznolik umetnički program, a gost Novog dana je Ljubiša Đurović, direktor ovog centra.
Dom omladine Beograda nudi raznolik sadržaj - od besplatnog psihološkog savetovališta, preko tribina i izložbi, do filmskih festivala i serije prednovogodišnjih koncerata.
Biblioteka Gete instituta u Beogradu nastavlja sa bogatim programom i predstavljanjem književnika sa nemačkog govornog područja.
Povodom svetskog dana bontona - 13. novembra, u Subotici je pokrenuta inicijativa da se taj grad proglasi „gradom bontona". Čućete šta o ovoj ideji kažu inicijatori a šta građani Subotice, a podsetićemo se i nekih pravila lepog ponašanja.
Aforističari i aforizmi su tu da nam iskričavo započne jutro - svoje aforizme govore Daliborka Šišmanović Kepčija i Vitomir Dolinski.
Od umetničkog fotografa Svetlane Dingarac čućemo kako je izgledao rad na fotografijama za monografiju o manastiru Gradac, koja je nedavno izašla iz štampe i predstavljena na ovogodišnjem Sajmu knjiga.
Čućemo kako se obeležava jedan jubilej – 180 godina Šabačke gimnazije, kako protiče međunarodni festival amaterskih pozorišta – „Repasaž fest“ na Ubu i šta je aktuelno u kulturnom životu Čačka.
Šta su male boginje, kako se manifestuju, ko spada u rizične grupe, kako se sačuvati od ove bolesti a kako se treba ponašati u slučaju obolevanja – u rubrici Vizita govori dr Ivana Begović Lazarević. Kako se na jugu Srbije, u Pčinjskom kraju, bore sa malim boginjama, govori dr Slađan Stamenković, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.
Tu su i druge redovne rubrike, servisne informacije...
Srbi su jedini narod koji mora da brani svoje pismo od sebe samih - kaže jedan naš slušalac, a mi vas i dalje pozivamo da se javite i uključite u debatu da li je opravdana upotreba latiničnog pisma više nego ćiriličnog.

Slušaocima koji se jave na naš broj telefona 011-3229-653 poklanjamo karte za koncert ansambla „Kolo", pozorišnu predstavu „Sumnjivo lice“ na sceni „Stamenković" u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ i veče poezije  Ljubomira Simovića – „Poezija uživo" u Kolarčevoj zadužbini.

Muzički urednik je Tanja Kosanović, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Naša imejl adresa je novidan@rts.rs

Fotografije: Svetlana Dingalac

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво