Rimovanje

Emisija posvećena poeziji

U večerašnjoj emisiji Rimovanje posvećenoj poeziji, slušaoci će najpre imati prilike da čuju stihove pesnikinje Vesne Parun u zvučnom materijalu koji je zabeležila Nada Marinković 1968. godine. Pesnikinja govori svoje stihove: Bez naslova, Šetnja, Moj susjed zid, Starice, Toranj, Godine i pejzaž, More, Opiranje dokolici, Oporuka, Raskršće, Monolog poslije zvijezda, Kažem zbogom, Napor da se istraje, Alkimist i Nježnost.

U drugom delu Rimovanja sledi dramska emisija iz 1981. iz serije Vrtovi poezije - Poruke za sutra autorke i rediteljke Mirjane Bjelogrlić. U pitanju je poetsko-dramski kolaž stihova latinoameričkih pesnika Luisa Kanea iz Argentine, Roberta Brenesa Mesena iz Kostarike, Marije Rene Matute iz Gvatemale, Ajale iz Meksika, Ernesta Kardenala iz Nikaragve, Nikolasa Geljena sa Kube, sestara Valjeha i Havijera Heroda iz Perua, Klaudije Lars iz Salvadora i Huana Liskana iz Venecuele, a u prevodu Jordana Jelića.

Pesničke stihove intepretiraju: Radmila Andrić, Sonja Jauković, Mihajlo Janketić i Branislav Jerinić.
Muzički saradnik bila je Ivana Stefanović, ton-majstor Petar Marić, lektor Nada Andrejić. Urednik emisije bio je Aleksandar Obrenović. Emisija je realizovana 1981. godine u produkciji Dramskog programa.

Muziku u emisiji Rimovanje odabrao je Predrag Vasić. Ton-majstor bio je Vladimir Penđer, a emisiju uređuje i vodi Vesna Perić.

Римовање

Autor:
Група аутора

У новој емисији посвећеној поезији, слушаоци ће моћи да чују избор стихова из Звучног архива Радио Београда које говоре најчувенији домаћи и инострани песници, драмски уобличене поетске емисије из некадашње серије „Вртови поезије", као и савремено стваралаштво младих и песника средње генерације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво