Filmorama

U današnjoj emisiji govorimo o BOSIFEST-u, filmovima „Južni vetar” i „Prokleti pas”, a gost u studiju biće reditelj Dejan Petrović.

Osmi BOSIFEST završen je uručenjem nagrada 12. oktobra u Amfiteatru Centra Sava. Gran pri 8. festivala osvojio je francuski dokumentarni film Ustani i hodaj Matjua Firmina, nagradu za najbolju režiju dobio je Daniel Anastazije Dobrovske (Poljska), a za najbolji scenario Poslušaj tišinu Mariam Čačije (Gruzija). Specijalna priznanja pripala su filmovima U drugom svetu Ane Bedinske (Poljska), Dva sveta Macleja Adameka (Poljska) i Moj brat heroj Jonatana Nirua i Enoša Kaselua (Izrael), a neke od njih čućete u današnjoj emisiji.

Miloš Avramović počeo je prošle nedelje snimanje svog dugometražnog filma Južni vetar, a Dragana Pešikana večeras u Centru Sava očekuje premijera filma Prokleti pas.

Gost u studiju, predavač na jednoj od radionica BOSIFEST-a, autor filma Isti, koji će nas posle mnogo godina predstavljati u takmičarskom programu ovogodišnjeg Festivala IDFA, Dejan Petrović, podeliće sa nama svoje uzbuđenje pred put u Amsterdam.

Čućete i kako su se kolege i prijatelji oprostili od reditelja Uroša Stojanovića.

Emisiju uređuje i vodi Nevena Matović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво