Znakovi

Ana Knežević "Ogledala svetlosti", Gradska galerija savremene umetnosti, Smederevo.

Umetnica Ana Knežević, koja živi i radi u Njujorku, predstavlja se u Galeriji savremene umetnosti u Smederevu izložbom "The Mirror of Light", koja je osmišljena specifično za taj prostor, a sastoji se od pet triptiha sa laserski sečenim mat crnim akrilnim pločama uramljenim u dupla refleksna stakla i drvene ramove. Od početka svoje umetničke karijere, Ana Knežević se bavi istraživanjem svetla i prostora, kao odnosa energetskih polja, a s ciljem uspostavljanja harmonije, balansa i simetrije.

Na smederevskoj izložbi usredsređenost autorkinog postupka fokusira se na dijalog glatkih crnih površina ploča unutar dva refleksna stakla, čime se otkriva/produkuje nova realnost, a istovremeno se, poput ogledala reflektuju posmatrači, koji postaju učesnici te stvarnosti.

Ana Knežević završila je slikarstvo 2002. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a master studije na Massachusetts College of Art u Bostonu. Pored samostalnih izložbi, ali i projekata u javnom prostoru, izlagala je na brojnim umetničkim manifestacijama i izlozbama u Srbiji i inostranstvu. Dobitnica je mnogih domaćih i inostranih nagrada.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво