Kontrapunkt

Gost emisije je glumica Jelena Ivanišević-Paunović, koja 19 godina živi i radi u Švedskoj pod umetničkim imenom Jelena Mila.

Jelena Ivanišević-Paunović rođena je u Beogradu, gde je završila Fakultet dramskih umetnosti. Zajedno sa istoričarkom umetnosti Aleksandrom Simeunović iz Risna, pokrenula je prvi međunarodni filmski festival "Forteca", koji je održan od 26. do 30. jula ove godine u Perastu, čija je tvrđava Forteca stavljena u službu bedema za odbranu kulture, tradicije, umetnosti, filma. Jelena Mila je osnovala i Balkan New film festival, koji se održava već sedam godina u više gradova Švedske i Norveške, a ideja je da se proširi i na Finsku, Dansku i Island.

Jelena Mila je otišla u Švedsku 1998, napustivši niz izuzetno uspešnih repertoarskih predstava. Samo dve godine kasnije igrala je u Dramatenu, što je za Ginisovu knjigu rekorda da neko sa drugog govornog područja nakon nepune dve godine boravka - igra na sceni švedskog Nacionalnog pozorišta na švedskom jeziku. Njene predstave „Carica Jelena", „Čelične ratnice", „Mileva Marić-Ajnštajn", „Junak đevojka", na izvanredan umetnički način osvetljavaju i pronose istinu o srpskom narodu, kulturi, tradiciji i duhovnosti.

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво