Kulturni krugovi: Zlatni presek

U prvom, magazinskom delu emisije govorimo o aktuelnim kulturnim događajima, a u tematskom delu o problemima savremene skulptorske prakse.

Muzej savremene umetnosti Vojvodine je ove godine predstavio knjigu „Skulptura: medij, metod, društvena praksa", koju su uredile Suzana Vuksanović, muzejska savetnica MSUV, i Ana Bogdanović, istraživač - saradnik na Seminaru za studije moderne umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Knjiga je zbornik radova koji je proizašao iz istoimene nacionalne naučne konferencije koja je prošle godine održana u Novom Sadu. Cilj konferencije je bio da utiče na promišljanje i dijalog o kompleksnim problemima savremene skulptorske prakse koji nisu na adekvatan način interpretirani i artikulisani u domaćoj teoriji i istoriji umetnosti.

Pored uvodnog teksta urednica knjige, zbornik sadrži studijske tekstove Dejana Sretenovića, Katarine Mitrović, Mariele Cvetić, Maje Stanković, Milice Pekić, Lidije Merenik i Jasmine Čubrilo.

Pitanja koja pokreće knjiga „Skulptura: medij, metod, društvena praksa" biće razmatrana u današnjem Zlatnom preseku, u kojem će nam gošće biti urednice publikacije Ana Bogdanović i Suzana Vuksanović.

Emisiju uređuje i vodi: Snežana Stamenković

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво