Čekajući vetar

Ekološki magazin

Da se političari pitaju - ne bi se zabranom lova na pojedine vrste ptica štetio državni budžet, nego bi Italijani pucali po pticama u Srbiji do mile volje, dok god hoće da plate. Podsetićemo vas na crnohumornu priču iz Skupštine o grlicama, a čućete i kako se u sprečavanju krivolova ponašaju policija i lovočuvari. O tome govori Dragan Gmizić, novinar Balkanske istraživačke mreže i autor dokumentarne emisije "Ravnica bez ptica".

Alisa je postala Sunčica, ali to baš i nije tačno. Alisa je uvek bila Sunčica, zahvaljujući roditeljima koji su poželeli da životom u prirodi daju svoj doprinos i životu i prirodi. Kako je Alisa, razgovarajući sa jelama i penjući se na vrh drveta, dala ideju za dečju seriju, koliko u svima nama postoji Brzometlica Čistić i da li ima razumevanja za one čije su aktivnosti usmerene na rad na sebi - govore Trša, Jelena, Alisa i Ana, deo ekipe serije "Uprirodi se".

Na ovogodišnjem, petom po redu, takmičenju za Zelene ideje, koje organizuju Trag fondacija, Erste banka i Fondacija Rokfeler, jednu od nagrada dobila je i Slavica Orelj - za pastu od bundeve. Kako je od ljubavi prema bundevi, koja datira još od ranog detinjstva, Slavica došla do ideje da koristi bundevu i za pravljenje testenine i krene u ozbiljan posao?

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво