Nevidljivi ljudi

Pola veka Radija Stara Pazova

Pre tačno sedam decenija preminula je glumica Živana Žanka Stokić, slavljena i prokažena gospođa ministarka, osuđena 1945. godine na gubitak srpske nacionalne časti zbog učešća u humorističkim emisijama Radio Beograda i nastupanja u satiričnim pozorištima pod nemačkom okupacijom. Žanka Stokić bila je jedan od zaštitnih znakova emisija „Čas humora" i „Humoristične novine" predratnog Radija. U rubrici „Ko je radio na Radiju" čućemo i originalne snimke njenih interpretacija pesama i uloga iz dvadesetih godina prošlog veka.

Radio Stara Pazova prvi put se javio pre 50 godina kao Radio Vojka. Od tada je ova stanica, na temeljima identiteta sredine u kojoj se oglasila, izrasla u odgovorni lokalni radio koji, shodno etničkom sastavu slušalačke publike, emituje program na srpskom i slovačkom jeziku. O prvih, ali i sledećih pola veka ovog nedavno privatizovanog radija, razgovaramo sa Milošem Lazićem, direktorom i glavnim i odgovornim urednikom Radio-televizije Stara Pazova.

„Kutija za pamćenje" nam ove subote donosi odlomke iz poslednjih razgovora koje je Miloš Jevtić vodio u okviru ciklusa emisija „Gost Drugog programa". Te 2003. godine njegov sagovornik je u tri emisije bio psiholog Žarko Trebješanin, profesor fakulteta koji se tada zvao Defektološki. Žarko Trebješanin je rođen upravo 22. jula 1950. godine.

Emisiju priprema i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво