Kulturni krugovi: Zlatni presek

U prvom, magazinskom delu emisije informisaćemo vas o aktuelnim kulturnim događajima, a zatim sledi tematski deo emisije Zlatni presek, posvećen vizuelnim umetnostima.

„Lepota kakofonije" - naziv je izložbe 57. Oktobarskog salona, koji će biti održan sledeće godine u Beogradu. Ovim konceptom kustosi Salona, Daniel i Gunar Kvaran, žele da u prvi plan stave ideju različitosti, odnosno da na pozitivan način govore o svetu u kojem istovremeno postoje brojni identiteti, koji međusobno mogu da budu neusklađeni ili čak konfliktni. Do prvog oktobra traje prijavljivanje na konkurs koji će odabranim umetnicima omogućiti učešće na izložbi. Daniel i Gunar Kvaran govoriće u današnjem Zlatnom preseku o svojoj koncepciji i načinu na koji ona predstavlja njihov doživljaj sveta u kojem živimo.

U Legatu Čolaković otvorena je izložba Fade in 2: Ext. Modernistička kuća - Night. Reč je o međunarodnoj izložbi koja je realizovana zahvaljujući privatnoj inicijativi i predstavlja saradnju između Muzeja savremene umetnosti, Švajcarskog instituta za savremenu umetnost iz Njujorka i organizacije Balkan Projects. Izložba predstavlja radove dvadeset jednog umetnika čiji se radovi bave načinom na koji se vizuelna umetnost predstavlja na filmu.

Reč je o reprezentativnoj izložbi o kojoj će govoriti Marija Karan, inicijator izložbe i osnivač organizacije Balkan Projects, Simon Kastets, direktor Švajcarskog instituta za savremenu umetnost, Žili Bukobza, kustoskinja izložbe, Miloš Zec, kokustos izložbe i umetnik Siniša Ilić.

Emisiju uređuje i vodi Snežana Stamenković.

Slika na naslovnoj strani: Marija Karan 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво