Kontrapunkt

U emisiji Kontrapunkt - tri teme

Slušaoci emisije "Kontrapunkt" u prilici su da čuju razgovor sa dr Pavelom Tulajevim, profesorom Međunarodnog slovenskog instituta u Moskvi, gde predaje „otadžbinsku istoriju" i „osnove slovenstva". Pavel Tulajev je naučni savetnik „Sveslovenskog saveza" i član Akademije slovenskog obrazovanja „Kirilo i Metodije", član Ruskog imperatorskog istorijskog društva i član Predsedništva Slovenskog komiteta Rusije. Tulajev je autor mnogobrojnih knjiga i publikacija, koje su prevedene na mnogobrojne evropske jezike.
U Srbiji je izdavačka kuća „Pešić i sinovi", objavila je njegovu knjigu „Veneti".

Tulajev je dobitnik mnogobrojnih nagrada za naučni rad i aktivno društveno delovanje. Ključne teme kojima se bavi profesor Tulajev su: poreklo i problemi slovenskog sveta, semiotika i estetika evropske kulture, svetski rat, ruski proboj, osnove zdravog života i dr.

U emisiji govorimo o njegovoj knjizi „Prvi slavenofili i njihovi kongresi" koje je objavljena u čast 150. godišnjice Sveslovenskog sabora u kojoj je detaljno opisan prvi kongres Slovenofilskog sabora, održan u Moskvi 1876.godine, na kome je najtoplije primljena srpska delegacija koja je po kvalitetu i brojnosti bila veoma reprezentativna.Razgovor je snimljen tokom boravka na jubilarnom Sveslovenskom kongresu koji se najvećim delom odvijao na brodu "Princeza Anastasija" koji je plovio Volgom od Moskve do Sankt Peterburga. Autor emisije je Biljana Đorović.

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво