Čekajući vetar

Ekološki magazin

U Španiji su voće i povrće skuplji na pijaci nego u marketima, ali potrošači mogu da budu sigurni da uz višu cenu dobijaju i bolji kvalitet. U poziciji su da biraju i ne razmišljaju da li ih neko vara. Dok proizvod dođe do njih, drugima je posao da o tome brinu. Kako se proverava bezbednost hrane, kako su organizovane veletržnice i pijace, a kako izgleda jedna plantaža mandarina i čime je vlasnik spasio svoje voće od nenadanog ledenog talasa?

Zvanično je počela realizacija petogodišnjeg projekta "Lokalni razvoj otporan na klimatske promene", koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj. Obezbeđena su sredstva za inovativna rešenja u smanjenju gasova sa efektom staklene bašte, energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, saobraćaja, tehničkih i tehnoloških inovacija... Čućete Stanu Božović, državnu sekretarku u resornom ministarstvu i Stelianu Nederu iz UNDP.

Prolazi tako devojka pored jednog niškog kontejnera i čuje kako iznutra nešto pijuče. Približi se i ima šta da vidi - nekoliko kutija punih izleglih i poluizleglih živih i mrtvih pilića! Odmah je obavestila Udruženje ZOO Planet, a oni Komunalnu policiju, pa su zajedno izašli na teren. Oko četrdeset pilića je uspelo da preživi, ali su u jako teškom stanju. U akciji spasavanja učestvovao je i Dušan Stojanović.

 

Ove nedelje, kao deo velikog novinarskog žirija, predloge za Crni i Zeleni list, u akciji "Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine", daće Nataša Raketić, novinarka Prvog programa Radio Beograda i Jelena Bajević, novinarka RTV Studio B.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво