Kulturni krugovi: Ars sonora

U magazinskom delu "Kulturnih krugova" pratimo aktuelne kulturne, a u tematskom delu emisije najvažnije muzičke događaje.

U prvom delu  današnje emisije govorimo o poseti turskog književnika i nobelovca Orhana Pamuka, koji na poziv Srpske akademije nauka i umetnosti gostuje u Beogradu.

Predstavićemo vam i jedan veliki projekat o jugoslovenskim gastarbajterima koji je započeo izložbom "Jugo, moja Jugo - gastarbajterske priče", otvorenoj u Muzeju istorije Jugoslavije, ali i o zanimljivoj koincidenciji da je upravo ovih dana ponovno otvorena obnovljena Biblioteka Srpskog centra u Beču.

U bloku Ars sonora,  moći ćete da čujete kako su u sali Kolarčeve zadužbine svirali pijanista Aleksandar Madžar i Beogradska filharmonija, kako je bilo na otvaranju ovogodišnjeg 25. festivala Basomanija i kako je protekla tribina "Novi zvučni prostori", koja je bila posvećena kvintetu A cunque, kompozitora, akademika Dejana Despića. 

Tematski blok uređuje i vodi Bojana Žižić, a Kulturne krugove Marijana Radulović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво