Silen

Razgovaramo sa mr Milkom Kresojom

U današnjoj emisiji Silen, povodom „viralne" vesti koja ovih dana uzburkava Planetu da je FBI „konačno" objavio tajne fajlove koji se odnose na Nikolu Teslu, 73 godine nakon što je njegova imovina zaplenjena od vlade SAD, neposredno posle Tesline smrti, razgovaramo sa mr Milkom Kresojom, koja 7. 1. 2013. godine, posle decenijskog proučavanja Teslinih radova, postaje glavni osnivač i mecena "Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle" u Beogradu.

Deklasifikovani fajlovi objavljeni su na osnovu zakona o Slobodi informacija  (Freedom of Information Act) i otkrivaju da su FBI i vlada SAD bili veoma zainteresovani za Teslina oružja a posebno „zrake smrti".

Autor emisije je Biljana Đorović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 14. okt 2016, 19:39) - Zvonko [neregistrovani]

Emisija i Tesli

Izuzetno dobra emisija o tesli koju sam slucajno pogodio na radiju u kolima. Dali je ima i na jutjubu da je poslusam jos jednom?

Silen Silen

Autor:
Biljana Đorović

Naslov emisije – Silen (agalma, phantasma), upućuje na moć radijskog izraza, koji se zasniva na govoru, da ponudi significatio (unutrašnje značenje) svojim slušaocima i preda im ga na čuvanje, nasuprot impotentnoj zavisnosti u koju ih uvodi ekranska slika (polarna inercija). Emisija ima za ambiciju da u ciklusima analizira ideje, pojmove, fenomene i događaje konstitutivne za istoriju civilizacije i kulture. [ detaljnije ]