Nevidljivi ljudi

Clušaćete razgovor sa mr Rankom Burićem, velikim posvećenikom radija, radijskim kritičarem i autorom dva radiodramska ostvarenja.

Ranko Burić je slepi aktivista i poverenik za kulturu Saveza slepih Srbije. Nosilac je Povelje Drugog programa Radio Beograda i autor knjige ogleda "Odolevanje nemaru - Fragmenti o srpskoj radiofoniji", koja je izraz njegovog višegodišnjeg pomnog praćenja radijskih programa, pre svega radio-drame.
Njegove radijske kritike objavljivane su u listu "Politika" između 2001. i 2004. godine i emitovane na našem programu u emisijama Nevidljivi ljudi i Putevima kulture.

U Nevidljivim ljudima Ranko Burić govori o svojim prvim fascinacijama prouzrokovanim radijskim programom (na koji je, zbog svog hendikepa, bio upućen više nego na druge medije), o zapostavljanju radiofonske kulture u nas, o nemaru slušalaca prema radijskim autorima, o odnosu slepih prema radiju, ali i prema filmu...

U redovnoj rubrici "Kutija za pamćenje", Miloš Jevtić se priseća svojih razgovora sa Isidorom Papom, "najboljim hirurgom među generalima i najboljim generalom među hirurzima". Ovi razgovori vođeni su u okviru ciklusa "Gost Drugog programa" 1974. godine.

Emisiju priprema i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво