Читај ми!

Dramski program za decu

Branko Stevanović: Priča o Princu Jedincu

Ova bajka, po uzoru na druge bajke, počinje kao priča u priči. Mačak Pripovedalo i Pas Zakeralo pričaju nam o Princu Jedincu koji želi da se dokaže i zbog toga odlazi u Davnu šumu da bi se sukobio sa džinovskom Alom. Kao u svakoj bajci, prolazi kroz peripetije, otkriva uz pomoć svog ujaka Diva da je Dvorski Rizničar izdajnik koji želi da se domogne prestola, nalazi izabranicu Princezu Vilu i uspeva da sukob sa Alom ne bude tragičan po Alu, a da se on opet vrati kao pobednik. Cela bajka ispričana je kroz stihove.

U drami igraju: Uroš Jovčić, Dubravko Jovanović, Božidar Bole Stošić, Vladan Živković, Ivan Bekjarev, Marko Baćović, Dobrila Ilić, Snežana Kovačev i Dragana Milošević.

Lektorka je Nataša Šuljagić, muzički saradnik Predrag Vasić, ton-majstor Milan Filipović, reditelj Miloš Jagodić, a urednica serije Melina Pota Koljević.

Драмски програм

Autor:
Драмски програм Радио Београда

Драмски програм на РБ1 емитује репризну и премијерну продукцију у серији Драмске минијатуре суботом у 20:00, Драмски програм за децу недељом у 12:15 и у серији Радиотека недељом у 23:00. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво