Vulin: Tresla se gora, rodio se štrumpf

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je da je sve što se događa u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti preraslo u politički obračun sa državom i njenim suverenim pravom da uređuje unutrašnja pitanja. On je za list "Pobjedu" izjavio da je u toku, kako je rekao, nezapamćena, intenzivna kampanja napada na Crnu Goru od Srbije, sa svih nivoa, podržane radikalnim elementima na političkoj i verskoj sceni Crne Gore. Otkriva da su od eksperata iz NATO zemalja, koji su, prema njegovim rečima, upoznati sa dešavanjima u Crnoj Gori, dobili veoma korisne savete i smernice koji će im, kaže, pomoći u jačanju institucionalnih kapaciteta.

Reagujući na Boškovićevu izjavu, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da se "iz plime reči i oseke dokaza u Boškovićevim rečima vidi da nema ni najmanje sumnje da Srbija niti pokreće niti je pokretala ni jednu jedinu aktivnost koja bi mogla da se tumači kao hibridna pretnja prema Crnoj Gori. Naveo je kako osim imena Srbije, koje je po Boškoviću samo po sebi pretnja, nije bilo drugih bitnih razloga da se traži pomoć moćnih saveznika u odbrani Crne Gore.

"Tresla se gora rodio se štrumpf. I nadalje hibridi semenskog kukuruza ostaju jedina hibridna pretnja koja u Crnu Goru stigne iz Srbije", rekao je ministar Vulin.

Kineska državna televizija prenela je da je specijalna grupa za korona virus kineske vlade saopštila da treba pružiti pomoć zaposlenima u najvažnijim granama industrije da se vrate na posao što je pre moguće kako bi se nastavila proizvodnja osnovnih životnih namirnica i sanitetskog materijala. Proizvodnja je poremećena zbog epidemije korona virusa. Specijalna grupa navela je da bi radnici trebalo da se vraćaju na posao u serijama, a ne svi u isto vreme, kako bi se smanjio rizik od infekcije. Takođe je naredila železnicama, aviokompanijama i ostatku javnog prevoza da koordinišu svoj pristup i minimalizuju rizik od prenošenja bolesti.

Pacijentkinja koja je primljena na Kliniku za infektivne bolesti u Prištini nema korona virus, saopštio je Institut za javno zdravlje, prenose prištinski mediji. Državljanka Velike Britanije lekarima se obratila sa blagim kašljem, ali bez groznice. Zaposlena je na Kosovu i Metohiji, a da je obolela od virusa posumnjala je pošto se vratila iz ski centra van Kosmeta.

Devedeset druga dodela nagrada Američke filmske akademije, čija je svečana cermonija noćas u Dolbi Teatru u Los Andjelesu, biće jedna od najneizvesnijih u poslednjih nekoliko godina. Za zlatne statuete ravnopravno se takmiče čak četiri filma koja su osvojila 11 i 10 nominacija. Među favoritima su "1917-ta", "Džoker", "Irac", "Bilo jednom u Holivudu". Oskari će biti dodeljeni u 24 kategorije. Dodelu Oskara možete pratiti od 2 sata na prvom programu naše Televizije.

 

Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво