Razgovori dobri, razlike ostale

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine. Na zajedničkoj konferenciji za medije, Vučić je rekao da su razgovori bili dobri i da je bilo reči o unapređenju standarda građana, kao i ekonomske i infrastrukturne povezanosti.  Ričard Grenel je rekao da je tu da podstakne Beograd i Prištinu na privredni razvoj, kako bi se stvorila šansa za mlade. Preduslov je da Priština ukine takse a Beograd kampanju povlačenja priznanja Kosova, rekao je Grenel. Na pitanje da li je fer njegov zahtev za reciprocitetom -  Grenel je rekao da nije na njemu da odluči šta je fer, već da približi dve strane, a na stranama je da odluče". Predsednik Vučić je istakao da ne prihvata povlačenje jednakosti između nelegalnog uvođenja takse  i kampanje povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova. Rekao je da se stav Srbije u pogledu nezavisnosti Kosova razlikuje od stava Sjedinjenih Država i Prištine i da je naš posao da radimo na tome.

Premijerka Ana Brnabić susrela se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sa ćerkom američkog predsednika Donalda Trampa, Ivankom Tramp. Brnabićeva je na Tviteru napisala da je razmenila mišljenja sa Trampovom, i da se nada da će sledeći susret sa njom biti u Srbiji.

U Pekingu je proglašen najviši nivo pretnje po javno zdravlje i preduzimaju se mere radi kontrole širenja koronavirusa. Peking je za posetioce zatvorio Zabranjeni grad i Kineski zid, i otkazao javne događaje povodom kineske Nove godine. Prema najnovijim podacima, virusom je zaraženo 849 ljudi, najviše u gradu Vuhanu, gde je izbila epidemija, a preminulo je 26 osoba.

Skupština Srbije usvojila je set prosvetnih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju. Zakonima je predviđeno da se praktična nastava i profesionalna praksa ostvaruju u školi, kod poslodavca ili kombinovano. Kombinovana nastava se može realizovati kod poslodavca najviše u obimu od 25 odsto od ukupnog broja časova praktične nastave i profesionalne prakse, o čemu škola i poslodavac zaključuju ugovor.

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena, pošto je pobedio Japanca Jošihita Nišioku sa 3:0. Dušan Lajović završio je učešće na turniru posle poraza u tri seta od Argentinca Dijega Švarcmana.


Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво