Nove žrtve na srpskim putevima

U saobraćajnim nesrećama na putevima u Srbiji  danas su poginule četiri osobe. Dvojica mladića iz Rožaja su poginula, a jedna žena je teško povređena na Ibarskoj magistrali, kod mesta Tavnik. Golf crnogorskih registracija u kome su bile  poginule osobe kretao se iz pravca Kraljeva prema Čačku, preticao je kamion i udario u autobus. Povređenih u autobusu nema. Povređena žena je životno ugrožena.U direktnom sudaru automobila i kamiona na magistralnom putu kod Male Krsne u blizini Smedereva poginuo je vozač automobila, a dve osobe su povređene. Nesreća i u mestu Banja, kod Aranđelovca. Na raskrsnici kod fabrike "Knjaz Miloš" sudarili su se kamion i putničko vozilo. Jedna osoba je poginula, a dve su povređene.

Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu ostvareno je dosta važnih kontakata sa svetskim liderima, a posle više bilateralnih susreta na kojima je bilo reči o Kosovu i Metohiji, jasno je da bez Srpske liste nema formiranja kosovske Vlade, izjavio je za RTS predsednik
Aleksandar Vučić. Najavio je da će se u petak u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom. Predsednik je iz Švajcarske otputovao u Izrael gde će sutra prisustvovati obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic.

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da je za Vladu u Podgorici legitimna adresa za razgovor o Zakonu o slobodi veroispovesti - Mitropolija crnogorsko-primorska i mitropolit Amfilohije. Marković je za Televiziju Crne Gore rekao da o tome ne može odlučivati predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je,naveo je Marković, ranije izjavio da druga strana u dijalogu treba da bude Srpska pravoslavna crkva. Marković je najavio da će se do kraja nedelje zvanično obratiti mitropolitu Amfilohiju za nastavak razgovora. Za odnose Srbije i Crne Gore kaže da su najlošiji od obnove nezavisnosti, ali ne, kako tvrdi, zaslugom zvanične Podgorice.

Kineske vlasti upozorile su građane da ne putuju u Vuhan, a ljude koji se nalaze u tom gradu da ga ne napuštaju. Iz Vuhana, u kojem živi 9 miliona ljudi, potekao je novi korona virus, i ubrzano se širi. Građanima je preporučeno i da izbegavaju gužve i javna okupljanja. Novi
virus se proširio na 13 kineskih provincija i nekoliko zemalja. Broj zaraženih u Kini porastao je na 440, a devet ljudi je umrlo.

Novak Đoković i Dušan Lajović plasirali su se u treće kolo Australijan opena. Đoković je sa 3:0 pobedio Japanca Tacumu Ita, a Lajović istim rezultatom Australijanca Marka Polmasa. Filip Krajinović je izgubio od Švajcarca Rodžera Federera sa 3:0, a Nina Stojanović u dva seta od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti, vaterpolisti Srbije igraće protiv Španije. Utakmica počinje u 17 časova i 30 minuta. Prenos je na Prvom programu Radio Beograda.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво