Sportski žurnal

Posle sajta tennis.com, koji je istu odluku doneo u četvrtak, srpski teniser Novak Đoković izabran je za igrača decenije i u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP). Kako je navedeno na sajtu te organizacije, Đoković je ostvario je najveće uspehe u protekloj deceniji, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija i Stana Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u ovom poretku ATP. Đoković je osvojio ukupno 61 titulu, 15 na grend slemova, četiri sa završnog Mastersa i 29 sa turnira serije 1.000. Novak je u jednom trenutku objedinio titule sa sva četiri najveća turnira, prvi je teniser koji je trijumfovao na svim mastersima, a u pet navrata godinu je završavao kao prvi na svetu.

Odbojkaši Vojvodine večeras u 18 časova dočekuju belgijski Ruselar u trećem kolu grupne faze Lige šampiona. Srpski prvak je do sada zabeležio dva poraza u elitnom takmičenju, ne osvojivši nijedan jedini set. Da li je sazrelo da i `lalama` najzad krene? Kao znak dobre volje i želje da napravi pravu sportsku predstavu, Vojvodina je pokazala i time što će i ovoga puta ulaz biti besplatan. Uzdaju se u žestoku podršku publike u SPENS-u.

Hokejaška reprezentacija Srbije nije uspela da se izbori za nastavak kvalifikacija za Olimpijske igre na turniru održanom u Sisku. Koliko se , međutim, ovom atraktivnom sportu kod nas poklanja pažnja, dobro je i da imamo reprezentaciju, a našim momcima ne mogu se poreći odvažnost, hrabrost i patriotizam. Razgovaramo danas sa generalnim sekretarom Saveza hokeja na ledu Srbije, Danilom Vukotićem.

Fudbalskim trenerima koji se edukuju u sklopu manifestacije 100 godina postojanja FS Jugoslavije, zanimljva izlaganja imala su priznata imena, naši uvaženi stručnjaci kada je ovaj sport u pitanju. Gde smo u odnosu na Evropu, u lčemu zaostajemo na igračkom i stručnom planu, tek su neka od pitanja za uvaženog trenera- internacionalca Milovana Rajevca. 

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izabrao je 19 rukometaša za prvu fazu priprema uoči predstojećeg Evropskog prvenstva. "Orlovi" se okupljaju u nedelju u Sportskom centru "Kovilovo", gde će raditi sve do kontrolnih utakmica sa selekcijom Egipta u Beogradu i Nišu, 28. i 29. decembra. 

Pratimo i ostale aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra moći da čitate u sportskoj štampi.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.
 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво