Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Grčkoj, sastao se sa predsednikom Prokopisom Pavlopulosom. Posle sastanka, Vučić je rekao da su razgovarali o evropskom putu Srbije, o problemima proširenja Unije i o bileteralnim odnosima. Ocenio je da su i politički i ekonomski odnosi dve zemlje odlični i da raste ekonomska razmena.

Uoči razgovora u četiri oka, Pavlopulos je rekao da Grčka pozdravlja napredak Srbije na evropskom putu. Želimo da izgradimo Evropu na principima demokratije i socijalne pravde, a za to su nam potrebne i druge države koje nisu članice Unije, rekao je grčki predsednik.

Srbija večeras otvara Poglavlje 4 - o slobodi kretanja kapitala. Na međuvladinoj konferenciji, našu delegaciju predvodi ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović. Srbija će, sa 18 otvorenih pregovaračkih poglavlja, biti jedina koja je u drugoj polovini ove godine napravila iskorak na evropskom putu. Najavljujući otvaranje tog poglavlja, novi komesar za proširenje Oliver Varhelji pozvao je Beograd "da ubrza reforme" i pokaže opipljivije rezultate u oblasti vladavine prava i slobode medija.

Šestoro ljudi je ubijeno u pucnjavi u čekaonici Klinike za trautomatologiju u Ostravi na severoistoku Češke. Osumnjičeni za pucnjavu potom se ubio pucajući sebi u glavu u svom automobilu. Policija je prethodno saopštila da je pronašla automobil i da utvrđuje identitet napadača.

U Stokholmu će biti održana ceremonija dodele Nobelovih nagrada. Među dobitnicima je i austrijski pisac Peter Handke, koji se našao na meti kritika zbog stavova da je Srbija žrtva ratova 90-tih, kao i o Srebrenici i Slobodanu Miloševiću. Zbog takvih stavova, dodelu Nagrade bojkotuju delegacije Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Turske.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво