Doživeti stotu

U Kragujevcu će naredne subote biti održan Simpozijum "Kroz aktivno i zdravo starenje do održivog razvoja" u organizaciji Udruženja građana "Kreativno zdravlje", Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i kragujevačkog Medicinskog fakulteta. O ciljevima i značaju te konferencije razgovaraćemo sa Ljiljanom Tasić i Jelenom Ašković iz Udruženja "Kreativno zdravlje".

Upoznaćemo i Vukoja Šiljkovića iz Udruženja penzionera Voždovac. Od mladosti je fizički aktivan i učestvuje na brojnim  sportskim manifestacijama za seniore. Ima 67 godina, ne pije ni jedan lek i svakog dana pretrči od 12 do 15 kilometara.

Za našu emisiju će govoriti i prozni pisac i pesnik Stevan Korać iz staropazovačkog Udrženja osoba sa invaliditetom „Feniks". Penzionerske dane provodi kreativno. Objavio je nekoliko romana i zbirki pesama, a bavi se i fotografijom.

Rubriku za kulturu izdvojili smo za rane radove proze Save Damjanova, sabrane u dve knjige „Istraživanje savršenstva" i „Kolači, obmane, nosensi" koje su nedavno  predstavljene na književnoj večeri „Iskoni BѢ slovo" u Maloj sali Kolarčeve zadužbine.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

Naslovna stranica - Ljiljana Tasić i Jelena Ašković (Foto/M. Stojadinović)

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već devetnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]