Magazin na Prvom

U Šangaju je održan veliki uvozni sajam koji je okupio 3.000 kompanija iz 150 zemalja sveta, medju njima su bili i članovi naše Vlade i privrednici. Analitičari taj skup ocenjuju kao još jedan pokazatelj uspeha stalno rastuće kineske privrede. O tome kakve su mogućnosti da Srbija poveća izvozne kapacitete u tu zemlju, sa Borislavom Korkodelovićem, spoljno-politički komentatorom razgovara Nikola Denčić.

Ovogodišnji Svetski Forum demokratije u Savetu Evrope u Strazburu bio je posvećen medijima, informacijama i dezinformacijama. Više od 1600 učesnika raspravljalo je o tome koliko lažne vesti ugrožavaju demokratiju, koji mediji šire propagandu, a koji zaista informišu, o tome da li na društvenim mrežama učesnici pored slobode da objave šta hoće, moraju da imaju veću odgovornost. Raspravljalo se i o verbalnom i fizičkom nasilju nad novinarima, koji otkrivaju istinu. Najzanimljivije detalje sa Foruma čućete od Nataše Jokić našeg dopisnika iz Strazbura.

Ugrožena životna sredina i bolesti nekih njoj dragih ljudi, inspirisali su pijanistkinju Stanislavu Jeftić-Protić da inicira svojevrsni Eko-koncert. U performansu pet kompozitorki upozoravaju na ozbiljne ekološke probleme zbog kojih ljudi sve češće plaćaju svojim urušenim zdravljem. Ipak, sve je krunisano duhovitim eko-songom koji šaljivo upozorava da „treba da se probudimo, jer to djubre je naše"...Tako je izgledao svojevrsni Eko koncert koji vam u skraćenom izdanju prenosi Svetlana Mladenović.

U Staroj Pazovi već četvrt veka postoji Udruženje osoba sa invaliditetom „Feniks" u kojem talentovani stvaraoci pišu, slikaju i recituju. Integrisani su deo lokalne zajednice i imaju njenu veliku podršku. Učestvuju u donošenju važnih političkih odluka, ali i u organizaciji brojnih kulturno-umetničkih manifestacija. Sa jednom od osnivačica i predsednicom Udruženja razgovarala je Marina Stojadinović.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво