Sportski žurnal

U sportskim krugovima prepričava se učešće reprerezentacije Srbije za pamćenje i nezaborav, na Svetskom šampionatu održanom u sarajevskoj dvorani Zetra. Naši predstavnici osvojili su čak petnaest medalja- osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane. O tom velikom uspehu danas je predstavnicima medija, pored ostalih, govorio predsednik Kik boks saveza Srbije Srđan Bugarčić. Bili su tu, dabome, i osvajači medalja, među njima i Teodora Manić sa naše naslovne strane, kao i ostali koji su još jednom osvetlali obraz Srbije na sportskom polju.

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova gostuju u Istanbulu ekipi Efesa u meču petog kola Evrolige. Turska ekipa je s odličnim partijama iz prošle sezone nastavila i u novoj, pa tako posle četiri meča u elitnom evropskom takmičenju imaju tri pobede i jedan poraz. S druge strane, Crvena zvezda je upisala jedan trijum iz četiri odigrane utakmice. Biće to sedmi duel na parketu ove dve ekipe, uspešniji su Turci, koji su bili bolji u četiri odigrana meča.

Tokom vikenda odigrano je 12 utakmica Ling Long super lige Srbije u fudbalu. Crvena zvezda je, peticom u Surdulici, učvrstila lidersku poziciju, efikasni i raspoloženi za golove bili su i fudbaleri Partizana. Već sutra igra se vanredno kola, crveno- beli dočeju ekipu TSC-a, dok se derbi susret održava na Banovom brdu, igraće Čukarički i Partizan. Šabačka Mačva je, sa samo tri boda, zakovana za dno tabele, teško dišu i fudbaleri Rada i Inđije, treba verovati da će u nastavku šampionata pružati daleko bolje partije. Tokom emisije, rezultate komentariše bivši as, sada fubalski trener Vlado Čapljić.

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u prvom kolu Mastersa u Parizu, pošto ga je u tri seta savladao domaći igrač Korentin Mute sa 2:1 (6:4, 1:6 i 6:3). Meč u Bersiju trajao je 105 minuta, a srpski igrač odigrao ga je sa puno oscilacija, što ga je na kraju i koštalo uspeha. U narednom kolu Francuz će igrati s Novakom Đokovićem. Turnir i sezonu završio je i Laslo Đere, koji je na startu turnira u `gradu svetlosti` poražen od Australijanca Aleksa De Minaura sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Uprkos činjenici da je prvenstvo odbojkašica potpuno `podmlađeno`, da su na sceni `neke nove devojčice`, gledamo dobre i zanimljive mečeve, često i vrlo neizvesne, i u borbi za vrh tabele, kao i za opstanak u elitnom društvu. U prošlom kolu beležimo uspeh `vrtića` iz Stare Pazove, igračice Jedinstva, pod stručnim vođstvom Jova Cakovića, u Lajkovcu su savladale osvajača svih trofeja, ekipu Železničara. U petom kolu, 1. novembra, odbojkašice Partizana i Crvene zvezde, `večiti derbi`- i jedna i druga ekipa pošto-poto žele da dobiju. U dvorani `Impuls`, pred svojom publikom, `crno-bele` devojčice jednostavno moraju da osvoje bodove, plasman na tabeli ih upozorava, ali i Zvezda je Zvezda, uvek ide na pobedu, ko god da je u timu. Razgovaramo sa Duškom Nikolićem, našim poznatim stručnjakom, predsednikom Udruženja trenera Srbije, trenutno se nalazi na klupi Partizana, iako je daleko poznatiji po radu sa muškim klubovima, sa kojima je osvajao trofeje širom zemlje i inostranstva.

Tokom emisije beležimo i druge aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte u Sportskom žurnalu ono o čemu ćete sutra čitati na stpcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 



 



 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво