Talasanje - Šetnja

Koje su najčešće predrasude i stereotipi o današnjim tinejdžerima? Čak 84 odsto mladih ne smatra da je novac merilo uspeha i više ceni ugled i čast nego novac. To su samo neki od rezultata istraživanja o generaciji rođenoj između 2000. i 2013. koje je nedavno urađeno .

U rubrici „Pogled u svet" o sagi zvanoj Bregzit. Evropska unija je spremna da odloži Bregzit do februara 2020. godine ako premijer Džonson tokom ove nedelje u parlamentu ne dobije podršku za svoj dogovor, piše britanski dnevnik „Sandej tajms". Opozicija kritikuje kontradiktorne poteze premijera Džonsona. U Briselu se sada razmatra kako da se odgovori na britanski zahtev za odlaganje i čeka se odluka u parlamentu na Vestminsteru.

Zbog čega su iz apoteka povučeni lekovi Ranitidin i Ranisan? Zašto su ih naši građani masovno pili? Koji su medikamenti njihova adekvatna zamena? O tome kako pacijenti reaguju na upozorenja da lekove ne treba uzimati samoinicijativno razgovaramo sa farmaceutom Pavlom Zelićem iz Agencije za bezbednost lekova.

Prikaz značajnih književnih izdanja pripremila je Svetlana Mladenović. Posle 15 godina, Srpska književna zadruga ponovo objavljuje čuvenu ANTOLOGIJU SRPSKE POEZIJE ZA DECU, koju je potkraj svog književnog i uredničkog života sačinio Dušan Radović.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво