Sportski spomenar

Sportski spomenar je na našem programu od 1. novembra 2009. To je povod da ponovo čujemo više zanimljivijih delova iz nekih od dosadašnjih emisija, ujedno i da se setimo pojedinih gostiju koji, nažalost, više nisu među nama.

O pionirskim danima košarke u Zrenjaninu govoriće Lajoš Engler, a sačuvali smo i tonske zapise sećanja Srđana Kalembera o počecima ovog sporta u Beogradu. Podsetićemo vas i na proslavljenog maratonca Franju Mihalića i osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. Atletičarka Vera Nikolić će govoriti o obaranju svetskog rekorda u trci na 800 metara na londonskom Kristal palasu, a košarkaš Ivo Daneu kako je proslavljeno osvajanje zlatne medalje na Svetskom prenstvu u Ljubljani 1970. i zanimljivostima sa prijema kod predsednika Tita.

Golman Zoran Simović će objasniti kako je došlo do čuvenog uzvika "kuda Simovićuuu!?" legendarnog televizijskog reportera Mladena Delića, a odbojkaš Vladimir Vanja Grbić kako se osećao posle osvajanja zlatne olimpijske medalje na Igrama u Sidneju 2000.

Sačuvali smo i tonske zapise sećanja na značajne momente iz istorije našeg naroda. Od Živorada Mićića ćete čuti na koji način su biciklisti učestvovali u završnim borbama Drugog svetskog rata, od atletičara Milovana Jovančića o posleratnim radnim akcijama, a od strelaca Mirjane Mašić Jovović i Branislava Lončara o neprijatnostima tokom Olimpijskim igara u Barseloni 1992. u vreme sankcija prema našoj zemlji.

Ovo je samo deo sadržaja koji vam nudimo u 379. Sportskom spomenaru.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво