Uhvati dan

Stanovnici Jagodine danas obeležavaju Dan opštine. Praznuju i nekadašnji i sadašnji učenici Užičke gimnazije, najstarije prosvetne institucije u tom delu Srbije, koja obeležava 180 godina postojanja.

Danas je Međunarodi dan borbe protiv siromaštva, a o tome da li se smanjuje broj korisnika narodnih kuhinja u Srbiji razgovaramo sa Jelenom Radojičić iz Crvenog krsta Srbije.
U goste nam dolazi i cirkuski umetnik Milan Manić, kome je Francusko Ministarstvo kulture dodelilo Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza.

Žaklina Nikolić direktorka Biblioteke "Centar za kulturu " Kladovo najavljuje predavanje Srpskog arheološkog društva o podizanju svesti o značaju arheološkog nasleđa.

Pričaćemo i o Multimedijalnoj izložbi Svetinja vode - Gabrijele Nikolić u Institutu Servantes, kao i o tribini Apolo 11 - Misija Beograd, u Muzeju 25. maj koju najavljuje Tatomir Toroman, kustos Muzeja Jugoslavije.

Izdvajamo ovog jutra i da je Beograd dobio Centar za obrazovnu tehnologiju koji će raditi pri našem Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a najavljene su i nove mere za podsticanje rađanja u našoj zemlji.

Sa vama Biljana Šujdović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво