Sportski žurnal

Istorijski događaj za severni deo Kosovske Mitrovice i naš narod koji živi u južnoj srpskoj pokrajini - dolazi šampion države Crvena zvezda. U susret sutrašnjoj utakmici, oko čijeg je mesta odigravanja bilo dosta peripetija, sa direktorom FK Trepča razgovarala je naša koleginica Nataša Aćimović.

Strasti u našem fudbalu se ne smiruju, saopštenja, javne objave klubova, protesti na sve strane, posebno kada su u pitanju utakmice Partizana i Crvene zvezde. Uvek ima neko šta novo da kaže, da doda, da napomene, da se žali jasno i glasno, da isteruje neku svoju pravdu. Retko koja od utakmica `večitih rivala` se završi bez komentara iz tabora komšija sa Topčiderskog brda. To sve stvara negativne tenzije, `pali vatru` među navijačima, ukratko - ni najmanje lepo za one iskrene ljubitelje i poštovaoce fudbala. Nazire li se tome kraj i kada, pita se u svom komentaru Slobodan Igrutinović.

Seniorska fudbalska reprezentacija Srbije priprema se za prijateljsku utakmicu s Paragvajem i kvalifikacionu s Letonijem, čućemo deo razmišljanja selektora Ljubiše Tumbakovića. Mlada reprezentacija je dobila novog čoveka na klupi, predvodiće je Ilija Stolica, koji takođe govori za ovu emisiju. Iz tenisa - na turniru u Šangaju, od naših je već na startu ostao u singlu samo Novak Đoković, koji meč drugog kola igra sutra u 12.30 časova, rival mu je Denis Šapovalov. Danas je Đoković bio uspešan u dublu sa Filipom Krajinovićem, bili su bolji od aktuelnih pobednika Rolan Garosa, Nemaca Kravica i Misa i savladali ih rezultatom 2-1.

Košarkaši Partizana u drugom kolu Evrokupa u Štark Areni dočekuju turskog predstavnika ekipu Tofaša. Meč je na programu od 20 časova. Crno-beli će posle osvajanja Superkupa ABA lige i pobeda na gostujućim terenima u prvim mečevima ABA lige i Evrokupa po prvi put ove sezone igrati pred svojim navijačima. U Štark Arenu stiže turski Tofaš, ekipa koja je u prvom kolu zabeležila ubedljivo pobedu protiv Limoža. U prvom kolu Partizan je pobedom na gostujućem terenu protiv Venecije započeo učešće u Evrokupu.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u 18 časova na Gradskom stadionu u Nišu dočekuje selekciju Austrije, od ovog meča dosta zavisi plasman u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Naše devojke, predvođene selektorom Predragom Grozdanovićem, zabeležile su dve ubedljive pobede u gostima, sa Kazahstanom i Severnom Makedonijom. Prema opštoj proceni, najjači rival u grupi je Francuska, koja danas otvara takmičenje duelom u Kazahstanu, Srpkinjama je neophodno da budu među dve prvoplasirane rerepezentacije, kako bi se plasirale među najbolje na Starom kontinentu.

Pratićemo i druge aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. U našoj emisiji slušajte danas ono o čemu ćete sutra moći da čitate u štampi.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво