Talasanje - Šetnja

Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći nedavno je počeo da se primenjuje. Siromašni građani, žrtve određenih krivičnih dela i pripadnici ranjivih grupa od sad mogu da dobiju pomoć u zastupanju, koja će biti plaćena iz budžeta. O proceduri i uslovima za dobijanje advokata za pružanje te vrste usluga razgovaramo sa Jugoslavom Tintorom, predsednikom Advokatske komore Beograda.

Grčka je opterećena desetinama hiljada migranata. Micotakisova vlada između ostalog planira da pojača patrole u Egejskom moru i na kopnu. Grčka, Kipar i Bugarska odlučile su da preduzmu inicijativu za borbu protiv migracija o kojoj se razgovara u Luksemburgu. Šta je suština promene kursa prema tom pitanju i kakve će mere biti preduzete kako bi se smanjio broj izbeglica na Mediteranu čućete od Majde Šimunec, našeg stalnog dopisnika iz Atine.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine završilo je izradu dokumenta „Pregovaračka pozicija za poglavlje 27" i Vlada bi trebalo da ga usvoji do kraja godine, najavljuje resorni ministar. Poglavlje 27, koje se odnosi na životnu sredinu i klimatske promene, jedno je od najsloženijih i najskupljih poglavlja. Srbija ima oko 3.500 neuređenih deponija, trebalo bi da izgradi 10.500 kilometara kanalizacione mreže. O tome koliko smo daleko od dostizanja nivoa Evropske unije razgovaramo sa Ivanom Karićem, državnim sekretarom u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Prikaz značajnih književnih izdanja pripremila je Svetlana Mladenović. Između ostalog biće reči i o trojezičnom poslovnom englesko-srpsko-ruskom rečniku. Pregledni i jednostavni za korišćenje, svaki od njih sadrži oko pet hiljada odrednica sa više od 33 hiljade termina, izraza i fraza neophodnih za savremeno poslovanje.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво