Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da će se tokom predstojeće posete Njujorku, gde putuje na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sresti sa mnogim svetskim zvaničnicima, među kojima je i Angela Merkel.  Vučić je rekao da će ti razgovori biti teški jer će Kosovo i Metohija biti dominantna tema. Najavio je da će sutra o situaciji u BiH razgovarati sa političkim predstavnicima Srba iz Republike Srpske.

Evropska unija će na Kosovo i Metohiju poslati posmatračku misiju koja će pratiti prevremene parlamentarane izbore zakazane za 6-ti oktobar. Zadatak misije, koja dolazi na poziv predsednika privremenih institucija Hašima Tačija, biće da proceni da li se izbori održavaju u skladu sa zakonom i međunarodnim izbornim standardima.

Pentagon će na današnjem sastanku izložiti spektar vojnih opcija američkom predsedniku Donaldu Trampu koji razmišlja kako da odgovori na iranski napad bez presedana na saudijska naftna postrojenja. Iran odbacuje optužbe i upozorava SAD da bi napad izazvao, kako se navodi, "totalni rat", sa odmazdom Teherana.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je za RTS da nova akademska godina počinje u otežanim okolnostima, jer je zgrada Rektorata nekoliko dana u blokadi. Istakao je da neko narušava prava studenata, ali da se nada da će se sve razumno rešiti.

Zbog pucanja magistralne cevi na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, stanovnici beogradskih opština Palilula i Stari grad imaće poremećaje u vodosnabdevanju. Procena Beogradskog vodovoda i kanalizacije je da će kvar biti otklonjen do ponoći.

Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu, gde je noćas eksplozije izazvala požar, od jutros normalno radi i nema opasnosti od isparenja. Vatrogasci su brzom intervencijom lokalizovali požar, povređenih nema, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво