Romano Them

U današnjoj emisiji povezujemo ekološku gradnju i romsku tradiciju. Tragamo za odgovorom na pitanje: Koliko „romskog“ ima u pravljenju kuća od blata i slame i stilu života koji podrazumeva boravljenje u takvim kućama?

U promišljanju o ovoj temi pomažu nam Lehel Horvat, građevinski inženjer, ekspert za zidanje objekata od prirodnih materijala i Zoran Tairović, multimedijalni umetnik i odličan poznavalac Romanipena, romske filozofije života.

Premijerno emitujemo reportažu o Milanu i Nadi, bračnom paru sa troje dece. Oni su sopstvenim rukama sagradili dom iz snova - pogađate, od blata i slame. Sa njima razgovaramo o prednostima življenja u takvoj kući i promeni životnog stila u odnosu na gradski život.


Emisiju vode Gordana Nešović i Branko Đurić

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво